kase_suzette

Ovesná kaše Suzette

Bramboro, poběž! Bramboro, k noze! Pojď, ještě kousek, to dáš! Tak tohle teď opakuju pořád dokola a snažím se namotivovat Bramboru k běhání a představte si, že jí se nechce. Mně se sice taky tolik nechce, ale zároveň si říkám, že je to pro nás obě dobré. Jenže brambora stávkuje, zastavuje se, případně se vyválí v bobku a hlavně dělá, že neslyší. Já jsem mírně frustrovaná, protože ji prosím, ale marně! Naštěstí je tu ještě moje životní jistota, cukr, který mi zatím nevzdoruje.
Sladká pomerančová kaše pro mě znamená to stejné jako slaná pepřová. Láska na první dobrou. Jednou v sobotu jsem se probudila strašně brzy, natáhla jsem si jen župan a letěla do kuchyně. Pak jsem vzbudila i Tomáše s tím, že nutně potřebuju, aby ochutnal, co jsem právě připravila. Ten den vznikla tahle kaše. Zdálo se mi totiž o palačinkách Suzette a říkala jsem si, že to musí fungovat i s vločkami. A funguje! Pomerančová kaše hravě nahradí jiná sladká víkendová potěšení. A navíc vám po ní nebude těžko, takže si můžete jít klidně i zaběhat.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

½ hrnku ovesných vloček
kousek másla (cca 40 g)
1,5 lžíce hnědého cukru
2 větší oranžové pomeranče
1 lžíce rumu
1 červený pomeranč na ozdobení

1. Vločky nasypu do rendlíku a zaliju je dvojnásobným množstvím vody. Vařím na mírném ohni do zhoustnutí. Správnou konzistenci vloček poznáte tak, že když je naberete na lžíci, stékají po ní pomalu jako hustší polévka.

2. Než se mi dovaří vločky, připravím si pomeranče. Nožem z nich odřežu slupku i bílou kůžičku a pak je vyměsíčkuju. Na větší pánvi si rozpustím kousek másla, zasypu ho hnědým cukrem a promíchám. Počkám, až se cukr v másle rozpustí a zkaramelizuje. Pak přidám oranžové pomeranče a jemně s nimi míchám vařečkou, ať se nepřipálí.

3. Po chvilce přidám i rum. Když se pomeranče svaří tak, že konzistencí připomínají pomerančovou marmeládu, máte hotovo!

4. Kaši rozdělím do misek, přeliju ji svařenými pomeranči a nakonec ještě dozdobím měsíčky červeného pomeranče.

kase_suzette2

kase_suzette3

kase_suzette4

kase_suzette5

kase_suzette6

kase_suzette7

kase_suzette8

kase_suzette9

kase_suzette10

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *